- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Madem kış gelince bol bol portakal yiyoruz o zaman kabuklarını atmayıp reçelini yapalım.
Ben 6 tane portakalın kabuğundan yaptım. Kıvamlı sevdiğimiz için miktarları kendimize göre ayarladım, siz kendi zevkinize göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
●Portakal kabuklarını uzun uzun dilediğiniz kalınlıkta kesip rulo patlatan sonra ipe diziyoruz.
● Daha sonra kabuklarını tencereye alıp kaynatıyoruz. Bu işlemi kaynayan suyu döküp taze su koyarak 4 kere tekrarlıyoruz.
● Kabukları çıkarıp kuruluyoruz, tencereye şeker ve suyu koyup, şeker eriyen kadar kaynatıyoruz. Kaynayan suya portakal kabuklarını ve portakal suyunu ekleyip kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
MALZEMELER
6 adet portakalın kabuğu
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
AFİYET OLSUN
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
ellerine sağlık 😍
YanıtlaSil