KOLAY PİZZA

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ 🍊🍊🍊

Madem kış gelince bol bol portakal yiyoruz o zaman kabuklarını atmayıp reçelini yapalım. 
Ben 6 tane portakalın kabuğundan yaptım. Kıvamlı sevdiğimiz için miktarları kendimize göre ayarladım,  siz kendi zevkinize göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.

●Portakal kabuklarını uzun uzun dilediğiniz kalınlıkta kesip rulo patlatan sonra ipe diziyoruz. 
● Bir gün boyunca suda bekletin 4 5 kere suyunu değiştiriyoruz.
● Daha sonra kabuklarını tencereye alıp kaynatıyoruz. Bu işlemi kaynayan suyu döküp taze su koyarak 4 kere tekrarlıyoruz.


● Kabukları çıkarıp kuruluyoruz,  tencereye şeker ve suyu koyup, şeker eriyen kadar kaynatıyoruz. Kaynayan suya portakal kabuklarını ve portakal suyunu ekleyip kıvam alana kadar kaynatıyoruz. 


MALZEMELER
6 adet portakalın kabuğu
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su 
1 su bardağı portakal suyu

AFİYET OLSUN 

Yorumlar

Yorum Gönder