KOLAY PİZZA

HIZLI KORNİŞON TURŞUSU

   Turşu sofralarımızın olmazsa olmazı, biz özellikle kornişon turşusunu çok seviyoruz. Size çok çabuk olan ve her daim kütür kütür kalan bir turşu tarifi vereceğim. 
   Pazarda büyük boy kornişon bulunca dilimleyerek yapmaya karar verdik.
   Bütün kornişonları doğrayıp bir kaba koyalım. Bir yandan da su kaynatalım.Kavanoza dilimleri sıkı olacak şekilde dolduralım, arasına sarımsak koymayı unutmayın. Kavanoza 1 çay bardağı sirke, 2 yemek kaşığı turşu tuzu, birkaç tane limon tuzu, birkaç tane tane karabiber ekleyip üzerini kaynar su ile tamamlayıp ağzını sıkıca kapatalım, ters çevirip soğuyuncaya kadar ters bekleyelim. Soğuduktan sonra çevirip serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. En geç 4-5 gün sonra yemeye hazır olacak. Eğer daha çabuk yemek isterseniz buzdolabına koyarsanız 3 gün sonra yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN 


Yorumlar