KOLAY PİZZA

TİRTİL KURABİYE

Bu tarifi Oktay ustanin sitesinden aldim.  Cocuklarla yapilabilecek lezzetli bir kurabiye.  Ben yarim paket bitter cikolataya bir yemek kasigi tereyagi koyup benmari usulu erittim tam geldi 


TIRTIL KURABİYE



3 yumurta
150 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. pudra şekeri
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
SOSU İÇİN:
bitter çikolata
frambuazlı çikolata
renkli şekerler

HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Üstüne pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu eliyoruz. Sıvıyağ döküyoruz, yumurtalarını kırıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. 15 çorba kaşığı unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz.

Kaşıkları kontrollü bir şekilde yavaş yavaş koyuyoruz. Hamurumuzu krem şanti torbasından sıkacağımız için çok katı bir hamur olmamalı. Hamuru şanti torbasına koyuyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıkıyoruz. Parmak parmak da sıkabiliriz, kıvrımlı da sıkabiliriz. Önceden ısıtlmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Bitter çikolatayı ve frambuazlı çikolatayı ayrı kaselere koyuyoruz. Kaseleri buhar üstüne oturtuyoruz ve çikolataları ben mari usulü eritiyoruz. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca bir kısmını bitter çikolataya bir kısımını frambuazlı çikolataya batırıp çıkarıyoruz. Çikolataların üzerine de renkli şekerler
serpiyoruz ve servis ediyoruz.


Yorumlar