KOLAY PİZZA

BONCUK MOTİF YAPIMI

ŞİMDİ BONCUK MOTİFTEN ÖRTÜLER ÇOK MODA BENDE SİZLERE YAPILIŞINI GÖSTERMEYE ÇALIŞACAĞIM. ŞİMDİDEN HERKESE KOLAY GELSİN.

GEREKLİ MALZEMELER: Kum boncuk, boru boncuk, ip, boncuk iğnesi

YAPILIŞI: İpi iğneye geçirelim ucunu düğümleyelim bu uzunluk yaklaşık 1 metre olacak.12 adet kum boncuğu iğneden geçirip iğneyi ilk boncuktan başlayıp diğer boncuklardan da geçirelim halka oluşturalım. Oluşan halkanın bir boncuğundan daha geçirelim.




şimdi ipe 1 boru boncuk 7 tane kum boncuk 1 boru boncuk geçirelim. iğneyi oluşturduğumuz halkadaki 2. boncuktan geçirdikten sonra boru boncuktan geçirip sıkılaşıralım. bu aşamadan sonra 7 kum boncuk 1 boru boncuk takıp halkadaki boncuktan geçirelim. böylece 12 bacaklı göbek oluşmış olacak.


2. sıraya geçtiğimizde 9 kum boncuk geçirip ilk sıradaki 7 boncuğun ortasındakinden geçirelim bu sırada tamamlandıktan sonra,

3. sırada 11 kum boncukla devam edelim,


son sırada 1 boru boncuk 1 kum boncuk 1 boru boncuk takıp onbir boncuklu sıranın ortasındaki boncuktan geçirip sabitleyelim.


işte motifimiz hazır.



diğer motiflere birleştirmeyi ise en üst sıradaki boru boncukların arasına koyduğumuz kum boncuk yerine iğneyi diğer motifteki kum boncuktan geçiriyoruz.



NOT: Birkaç püf noktasıda belirtmek istiyorum öncelikle boru boncukların kaliteli olmasına dikkat edin çünkü kalitesiz boru boncuklar ipi kesiyor herşey bittikten sonra ipin kesilip boncukların dağılması pek hoş olmuyor. her motif bittiğinde ipi biraz yürütüp düğümleyin ve çakmakla yakın ki ip çözülüp dağılmasın. birde yanınızda tırnak makası bulundurursanız iyi olur bazen iğne boncuktan geçmiyor tırnak makasıyla tutup çekebilirsiniz.
ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN İLK BAŞLARDA ZORLANA BİLİRSİNİZ AMA ELİNİZ ALIŞINCA ÇOK ZEVKLİ BİR UĞRAŞIYA DÖNÜŞÜYOR.

Yorumlar