KOLAY PİZZA

BEZE (SAKIZLI KURABİYE)

BİZ AİLECE SAKIZLI KURABİYEYİ ÇOK SEVİYORUZ. EMİNİM SİZ VE ÇOCUKLARINIZDA ÇOK SEVECEK. DIŞARIDAN ALDIKLARINIZDAN LEZZET OLARAK HİÇ FARKI YOK AMA ÇOK DAHA EKONOMİK.

GEREKLİ MALZEMELER:

3 YUMURTA AKI
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI:
BİR TENCEREDE SU KAYNATIN. MALZEMELERİ KOYACAĞINIZ KABI BU TENCERENİN ÜZERİNE OTURTUP MİKSERLE ÇIRPACAKSINIZ.
YUMURTA AKLARINI SARISI KARIŞMADAN DİKKATLICE AYIRIP BİR KABA KOYUN, ÜZERİNE ŞEKERİDE EKLEYİN MİKSERİN EN HIZLI DEVRİNDE ÇIRPIN. ŞEKERLER ERİYİNCE KABI TENCERENİN ÜZERİNDEN ALIP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. KREMŞANTİ KIVAMI ALDIĞINDA ÇIRPMA İŞLEMİNİ BIRAKIN.
HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMI, SIKMA TORBASINA YADA ŞIRINGAYA KOYUP YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE SIKIN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 100 DERECE FIRINDA DİSİ KURUYANA KADAR PİŞİRİN. BEZELERİ ARADA KONTROL EDİN KURUDUYSA OLDU DEMEKTİR. SOĞUYUNCA TEPSİDEN ALIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

Yorumlar