- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
BU TARİFİ CİCİANNEMDEN ÖĞRENMİŞTİM. SİZDE DENEMELİSİNİZ TAVSİYE EDERİM.
GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
2 su bardağı su
1 demet taze soğan
1/2 kutu konserve bezelye
1/2 demet dereotu
2 limonun suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinçleri önceden ıslatalım. ıslattığımız pirinçleri süzelim.
Tencereye 2 bardak suyu , sıvı yağı ve tuzu koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içine pirinçleri koyup kapağını kapatalım.
Pirinçler suyu çekince altını kapatmadan kalan yağında biraz kavurup soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kapta taze soğan. dere otu ve bezelyeyi karıştırıp limon suyunu ekleyelim .
En son pirinçleri ekleyip karıştıralım.
AFİYET OLSUN
GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
2 su bardağı su
1 demet taze soğan
1/2 kutu konserve bezelye
1/2 demet dereotu
2 limonun suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinçleri önceden ıslatalım. ıslattığımız pirinçleri süzelim.
Tencereye 2 bardak suyu , sıvı yağı ve tuzu koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suyun içine pirinçleri koyup kapağını kapatalım.
Pirinçler suyu çekince altını kapatmadan kalan yağında biraz kavurup soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kapta taze soğan. dere otu ve bezelyeyi karıştırıp limon suyunu ekleyelim .
En son pirinçleri ekleyip karıştıralım.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Canım,
YanıtlaSilöncelikle aramıza hoş geldin.
Pişmesi ve içindekilerle çok ilginç bir pilav olmuş.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.